A fogyasztóknak tudni kellene, hogy az olcsó, tejet esetleg csak nyomokban tartalmazó készítmények egyre nagyobb arányban vannak jelen az üzletek polcain.
Ezeket a termékeket leginkább növényi olajokból, főleg pálma-, vagy szójaolajból állítják elő, ezért jóval alacsonyabb áron tudják értékesíteni, szemben a tradicionális receptek alapján, igazi, hazai tehéntejből készült termékekkel.
1 kg sajt előállításához 5-7 liter nyers tejre van szükség, ez meghatározza az árat is.
Minden tejterméken fel kellene tüntetni legalább négy dolgot: a tej származási helyét (ország), a felhasznált friss tej mennyiségét, a felhasznált feldolgozott tejtermék mennyiségét (például tejpor esetén), és azt, hogy a feldolgozott termék hány százalékban tartalmaz tejet.
Amíg ez nem valósul meg, a vevő nem tudja, valójában mit etetnek és itatnak meg vele.
Addig is marad a piac. Talán abban még megbízhatunk.
Hozzászólások