Ha mi készítjük el a csomagot, akkor azzal boldoggá fogjuk tenni a szeretteinket, és még magunknak is jót teszünk, mert csökken a stressz-szintünk, amíg ezzel foglaljuk el magunkat, hiszen örömteli dolgot csinálunk.
Ha elhatároztuk, hogy egyedül fogjuk összeállítani a mikuláscsomagot, akkor ne pakoljuk azt tele csokoládéval, cukorkával, hanem egészséges finomságokkal töltsük meg a zacskót! Lehetőleg a virgácsot is hagyjuk ki, mert ez egy örömteli ünnep, és ilyenkor senki se szereti, ha a hibáira emlékeztetik! A virgácson kívül, gumicukor se legyen a csomagban! Az állati eredetű zselatin, ami főleg a kötőszövetből készült, rengeteg adalékanyagot tartalmaz, hiszen a színezéshez, az ízesítéshez, és a tartósításhoz is szintetikus szereket használnak fel, tehát a gumicukor valójában műanyag, ami egyáltalán nem egészséges.
Ami mindenféleképpen legyen a csomagban, az a valóságos C-vitamin bombának számító narancs! A régi időkben ez a gyümölcs igazi kincs volt a gyerekek számára, mert akkoriban ritka importcikknek számított. Ma már viszont minden boltban kapható, és lehet, hogy ez az oka annak, hogy elmegyünk mellette, pedig a narancs nem csak egészséges, és finom, hanem a héja nagyon sokáig illatozik, ami igazi decemberi hangulatot varázsol a lakásba. Az almáról se feledkezzünk meg, hiszen nem véletlenül ismert az a mondás, hogy napi egy ebből a gyümölcsből, és távol tartjuk az orvost. Az almában ugyanis nemcsak C-vitamin, hanem A, és B is van, ami mellett még kiváló kalcium, vas, magnézium, kálium, és antioxidáns forrás is.
A gyümölcsök után, mogyoróval is töltsük meg a mikuláscsomagot! A magvak rendszeres fogyasztása jelentősen csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Ez annak köszönhető, hogy a magvakban található telítetlen zsírsavak megtisztítják a vért a magas sűrűségű koleszterintől. Ráadásul a rák ellen is védelmet nyújt! A mennyiség azonban legyen gyermekmaroknyi, mert a mogyoró száz grammonként ötszáz kalóriát tartalmaz.
Természetesen a csoki se maradhat ki a mikuláscsomagból. Válasszunk legalább 70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládét, mert abban rengeteg antioxidáns található, ami segít felvenni a küzdelmet a külső és belső hatások következtében keletkező szabadgyökerekkel szemben. Nem muszáj sima étcsokoládét vennünk, mert az nyugodtan tartalmazhat kandírozott gyümölcsöket, vagy magvakat. Az étcsokoládéban az a legjobb, hogy két-három kockát bőven elég megenni belőle, de egy tábla elfogyasztása esetén se lesz bajunk.
Forrás: Bien
Hozzászólások